World WIZO elnökválasztás

Word WIZO szavazás

Kedves Lányok!

Megpróbálom néhány szóban leírni, ami a tegnapi Word Wizo Zoom értekezleten és az utána megtartott szavazáson történt.

A Zoom tegnap délután izraeli idő szerint 15 órakor kezdődött. Már előzőleg minden bejelentett szavazót felvettek egy WhatsApp csoportba, mert csak ennek segítségével lehetett az új elnökre a szavazatot leadni. A Zoom megbeszélésnek 463 résztvevője volt! Erre azért nem számítottam! A világ minden tájáról voltak képviselők, Chile-től Mexikóig, Ausztráliától Skóciáig stb.

A megbeszélés időben kezdődött. A levezető azzal indított, hogy emlékezzünk az október 7-i áldozatokra, a jelenleg is fogságban lévő túszokra és azokra a hős katonákra, akik azóta a harcok során életüket vesztették. Mindenki felállt és egy perc néma csenddel emlékeztünk. Nagyon szép gesztus volt.

Ezután Jichak Hercog elnök mondott beszédet. Megemlékezett a veszteségekről, a háborúról, a WIZO munkájáról, arról, hogy hogyan lesz a megújulás és az újjáépítés, dícsérte Esther Mor munkáját.

 Levetítettek egy filmet a Word WIZO előző elnökeiről időrendi sorrendben.

Esther Mor beszéde következett, ami kicsit hosszabbra sikerült. Összefoglalta az elnöksége alatt történteket, elmesélte mi mindenért dolgozik a WIZO. Kiemelte a fiatalok támogatását a tanulásban, a rászoruló kigyerekek segítését, az erőszakot elszenvedő nők védelmét. Elmesélte és képekkel illusztrálta, a világ hány országában, hogyan képviselte a WIZO-t. Hány helyen járt az EU-ban és az USA-ban, még a pápánál is hivatalos volt!

Ezután a különböző országok képviselői megköszönték Esther Mor munkáját, dicsérték segítőkészségét, hozzáállását, minden jót kívántak neki.

Az elnöknek jelölt Anat Vidor következett volna, de különböző technikai hibák miatt nem tudott beszélni. Így a levezető mondta el helyette, eddig mivel foglalkozott, mit ért el.

Majd levetítettek egy rövid filmet Izraelről.

Bejelentették, hogy a Zoom megbeszélésnek vége és néhány perc múlva kezdődik a szavazás az előre megbeszélt módon WhatsApp-on keresztül.

Mindenki felállt és együtt elénekeltük az izraeli himnuszt.  

Megható és érdekes volt az egész.

Két perc múlva megjelent a telefonomon a WhatsApp applikáción a szavazási lehetőség, ami titkos volt és úgy csinálták meg, hogy biztosan mindenki csak egy szavazatot adhasson le.

 

Marcsi