Egy rendhagyó adomány

2019 márciusában különös adományt adtunk át.

Miután már előzőleg felvettük a kapcsolatot a Heves megyei községben lévő családsegítő munkatársaival, és téli ruhákat adtunk át, tartós élelmiszereket gyűjtöttünk, illetve a már hagyományosnak mondható mikuláscsomagokat is elkészítettük a kisgyerekek számára, tavasszal egy különös adományt nyújtottunk át.

Ezúttal nem kézzelfogható adományt vittünk. Felkértem egy mesemondó hölgyet, és egy textiltervező művészt, hogy kísérjen el, szerezzünk örömet a gyerekeknek!

Hetekkel korábban már egyeztettem az iskola vezetőivel, és az alsós tanítónénikkel. Elmondtam nekik, hogy mit tervezek, és közösen állapítottuk meg a dátumot.

Mire megérkeztünk, körülbelül 60 alsótagozatos kisdiák várt minket. Fegyelmezetten ültek a színházteremben.

Néhány köszöntő szó után a mesemondó hölgy belekezdett a mesélésbe, egyik mese a másik után, a gyerekek pisszenés nélkül hallgatták a mesemondó néni meséit.

A mese után az étteremben berendezett „játszóházban” folytattuk az adományozást.

Kézműves foglalkozás volt, amit a textiltervező művésznő vezetett.

Minden kisdiáknak jutott alapanyag, amiből alkothattak. Vittünk magunkkal több doboznyi kelléket: ragasztót, ollót, a hajtogatáshoz színes papírt, és nagyon sok textil maradékot, szalagokat, színes ceruzákat, tollakat.

A jó hangulathoz hozzájárult, hogy az igazgató néni nagyon engedékeny volt, aznap nem volt tanítás az alsótagozaton, és az igazgatónéni is beállt játszani a gyerekekkel.

Nagyon örültem, hogy szeretettel fogadták adományunkat, ami nem is annyira adományozás volt, mint inkább közös játék.

Ez volt az egyik legemlékezetesebb találkozás számomra!

Textilfestés